Lördag :)


hejsan hejsan , idag har jag varit och handlat tidningar: vouge, nylon och bon och så har jag varit och handlat mat. vi åt välrldens godaste tofu gryta ;).Tofu är en asiatisk bönost gjord på sojamjölk. Finns i olika varianter, med olika fasthet. Till detta recept är det lämpligt med fast tofu, som går att hitta i asiatiska affärer och välsorterade livsmedelsaffärer.  Receppt kommer här nedan ;)

Puss LinA <3



Ingredienser: 400 färsk tofu
 0.5 liten morot 
1 grön paprika 
5 olja 
7 skogsöron (kan utgå)
 2 finhackade salladslökar 
1 finhackad ingefära 
2 finhackade vitlöksklyftor
 2 vatten 
1 mörk soja
 2 socker 
0.5 st kycklinbuljontärning
 0.5 salt 
1 potatismjöl löst i lika mycket vatten
 Gör så här 1.
 Skär tofun i kvadratiska 5 cm breda och 1 cm tjocka skivor, och skär sedan av dem diagonalt på mitten så att de blir 1 cm tjocka trianglar. Tofun går lätt sönder och det är därför svårt att få fyrkanter att hålla ihop – men med trekanter går det bättre. Skiva moroten och paprikan tunt.
 2. Värm oljan till 180 grader i en wok. Fritera tofutrianglarna i ungefär tre minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp med hålslev och låt oljan droppa av ordentligt.
 3. Häll av oljan, men lämna kvar ungefär 2 msk i woken. Woka salladslök, ingefära och vitlök i några sekunder, tillsätt morot, paprika och skogsöron. Tillsätt den friterade tofun under fortsatt omrörning. Tillsätt 2 dl vatten, soja, socker, kycklingbuljontärning och salt. Koka bort vätskan nästan helt och tillsätt därefter potatismjölet löst i vatten. Servera.

Smaklig måltid :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0